Reehorst aan het park

Een leuk feit van Reehorst aan het Park is z’n ligging in de gezellige woonbuurt Reehorst in Ede-Zuid. Ede-Zuid is eigenlijk een dorp op zich en is ontstaan na de aanleg van de spoorlijn Arnhem-Utrecht in 1845. Rondom het station werden kazernes gebouwd en bouwde Kunstzijdefabriek N.K. (Enka) er woningen voor z’n werknemers. In 1920 ontstond zo het groene Tuindorp Ede-Zuid.

Een andere buurt in Ede-Zuid is bekend onder de naam Oranjepark. De straatnamen in dit gedeelte dragen namen van leden van het koninklijk huis. Op weg van Reehorst aan het Park naar het treinstation van Ede-Wageningen of het centrum van Ede kom je door deze lommerrijke en groene straten met hun fraaie huizen.

Halverwege de Oude Kerkweg komt het tweede plandeel van Reehorst  aan het Park, bestaande uit 1 geschakelde villa, 4 2^1-kapwoningen en 9 rij- en hoekwoningen. Deze woningen sluiten aan op de gezellige, bestaande woonstraten en kijken uit op mooie, grote bomen en ander groen, waaronder natuurlijk het nieuwe Park, het middelpunt van de wijk.